Next: BIDDINGHUIZEN Ticket kopen Informatie

Horizon Climber

Op kracht en techniek droog naar de overkant.

Als een avonturier het water over

Je voelt je voor even de grootste avonturier ter wereld zodra je je aan de Horizon Climber waagt. Via een strak gespannen touw steek je kruipend (‘cat crawl’) of hangend (‘monkey climb’) het water over. En dat is een zwaardere beproeving dan het lijkt! Want zodra het touw begint te schuren en je armen en benen verzuurd raken, ben je waarschijnlijk nog niet eens op de helft…

Kracht

Teamwork

Conditie

Skills

Adrenaline

How To

Wil je de overkant van het water droog bereiken (en geloof ons, dat wil je, want het water op ons parcours heeft niet bepaald een zwembadtemperatuurtje…), dan zul je over de nodige kracht en techniek moeten bezitten. In de instructievideo hiernaast laten we je zien hoe je de twee meest gebruikte technieken het beste kunt uitvoeren.

Bij het Korps Mariniers

Schepen enteren en ravijnen oversteken

Deze hindernis is gebaseerd op de technieken waarmee mariniers al honderden jaren schepen enteren. De ‘cat crawl’- en ‘apenhang’-techniek worden bij de marine ook gebruikt om ravijnen en rivieren over te steken. In zulke situaties ligt er dus een veel groter gevaar op de loer dan het ijskoude water waar jij bij Mud Masters in belandt als je valt.

Toen ik onder dat touw hing en mezelf naar de overkant trok, voelde ik me net Bear Grylls die over een ravijn heen klom. Kicken!

Bente Bannink

Bij het Korps Mariniers

Bij het Korps Mariniers

Bij trainingen van het Korps Mariniers is er altijd eentje de Sjaak, want iemand moet toch door het ijskoude water heen om het touw aan de overkant vast te maken…

Kledingtip

Wil je het jezelf iets makkelijker maken (Superman had tenslotte ook een cape!)? Zorg voor onderkleding met lange broekspijpen en lange mouwen.

Volgende hindernis:

Execution

Geen controle, maximale adrenaline!

Naar obstacle