Next: BIDDINGHUIZEN Ticket kopen Informatie

Nieuws

Blog

What to wear @ Mud Masters?

Het klinkt als een goedkoop verkooppraatje, maar het is echt zo: Een goede outfit is het halve werk. Maar wat verstaan we onder een goede outfit voor op een ruig hindernisparcours? We geven je graag advies!

DRAAG GEEN KATOEN!

Katoen wordt zwaar en blijft erg lang nat. Daarom is ons belangrijkste advies: Draag geen katoen!

DE KLEREN MAKEN DE MUD MASTER

Onderkleding is de basis voor je outfit. Kies voor een thermoshirt. Deze shirts houden je lichaam warm na een duik in het water. Draag boven je thermoshirt een lichtgewicht T-shirt. Deze drijft vocht af, waardoor je lichaam droog blijft. Je benen bescherm je met een lange tight of een lange runningshort. Bij kou adviseren we je een muts te dragen. Via je hoofd verlies je namelijk veel lichaamswarmte.

WIE DE SCHOEN PAST…

Je hebt stevige, solide schoenen nodig die jou helpen bij de vele uitdagende hindernissen op het parcours. Trailrunningschoenen zijn hiervoor de beste keus. Deze hebben meer grip door de grove zool en bieden meer bescherming.

UNDERNEATH YOUR CLOTHES

Onderschat ‘m niet: De sportbeha! Het juiste model vinden is belangrijk en een kwestie van maatwerk. Stap eens binnen bij een sportwinkel en laat je adviseren.

Volg deze tips op en ga als een speer en veilig het parcours over. Heel veel plezier tijdens jouw Mud Masters-uitdaging!