Next: BIDDINGHUIZEN Ticket kopen Informatie

Nieuws

Training

TRAININGSSCHEMA: IN 4 WEKEN FIT VOOR MUD MASTERS!

Heb je ‘JA!’ gezegd tegen een Mud Masters-uitdaging – al dan niet onder dwang van je vrienden – maar weet je eigenlijk niet hoe je je hierop kunt voorbereiden? Wij helpen je! Het trainingsschema hieronder maakt jou in 4 weken tijd fit voor het 6km-parcours.

Ga je het 12- of 18km-parcours afleggen? Dan kun je dit trainingsschema ook aanhouden, maar de intensiteit naar eigen inzicht en vermogen verhogen. Houd er daarbij rekening mee dat een 12- of 18km-parcours niet alleen simpelweg langer is en dus meer conditie vereist, maar dat er met name op het 18km-parcours ook meer wordt gevraagd van je gripkracht.

Het schema gaat uit van 3 trainingen per week voor Mud Masters-to-be die gezond en blessurevrij zijn.

Begin elke training met een warming-up van je hele lijf. Zo haal je meer uit je training en voorkom je blessures. Begin met 5 minuten joggen en wissel af met 5 minuten lunges, planken en armen zwaaien.

Na de warming-up volgt de training, die elke week een tandje zwaarder zal zijn en die is opgebouwd uit drie onderdelen:

Run
Je gaat conditie opbouwen om minimaal 3 kilometer non-stop te kunnen hardlopen. Dat is voldoende voor het 6km-parcours, waar het hardlopen elke 400 meter wordt onderbroken met een hindernis. Train ook op onverharde paden om je lichaam te laten wennen aan een off-road parcours. Als je de afstand in het schema niet volledig non-stop kunt rennen, ren dan zo ver mogelijk en (snel)wandel de overige afstand.

Gripkracht
Daarnaast bouw je met veel knijpen gripkracht op om bijvoorbeeld de Monkey Bars te halen. Dit kun je perfect trainen aan het klimrek in de dichtstbijzijnde speelplaats. Dit hangen aan een stang wordt in het schema ‘dead hang’ genoemd.

Power
Met oefeningen zoals burpees word je sterk genoeg om jezelf en jouw buddies door het modderige hindernisavontuur heen te helpen.

Instructievideo’s hindernissen
We beloven je: Na 4 weken alles op alles zetten in je training, is geen obstacle jou meer te groot, hoog of zwaar! En anders zijn er altijd nog je vrienden èn onbekenden die je helpen. Mud Masters leave no (wo)men behind!

Kun je nog wel wat slimme technieken gebruiken om de hindernissen te overwinnen? Op ons YouTube-kanaal vind je een hoop instructievideo’s.

Veel plezier en succes met trainen. Je kunt meer dan je denkt!