Next: BIDDINGHUIZEN Ticket kopen Informatie

Nieuws

De 5 grootste mythes over Mud Masters

Ben je bang om aan Mud Masters mee te doen? Of ken je iemand die twijfelt? Hieronder lees je de meest gehoorde broodje aap verhalen die wellicht tussen jou en een legendarische ervaring in staan…

(Bron foto)

Mythe 1: Je moet eruit zien als Arnold Schwarzenegger.
Ook al hebben wij diep respect voor de Terminator, zijn biceps ter grootte van meloenen zijn zeker geen vereiste om te kunnen starten bij Mud Masters. Integendeel: Als je regelmatig sport en de wil hebt om te finishen, ga je het redden. Na de opgepompte start word je door adrenaline en andere enthousiaste Mud Masters vooruit geblazen.


                                               (Bron video)

Mythe 2: Je moet minimaal 10 uur per week trainen
Veel deelnemers sporten niet meer dan 3 uur per week in de voorbereidingsfase voor Mud Masters. Dit kan een mix zijn van sporten die je al doet, zoals voetbal, hardlopen of wielrennen, maar natuurlijk ook een vorm van kracht- en conditietraining zoals bootcamp of crossfit. De spin-off is dat je jezelf nog lekkerder voelt. Er zitten 168 uren in een week, dus probeer het ergens in te passen. Bij twijfel over je fitheid kun je kiezen voor ons 6km-parcours, waarbij iedereen met een basisconditie, zonder tijdsdruk, kan finishen. Op het 12- en 18km-parcours wordt er meer van je conditie en (grip-)kracht gevraagd.


(Bron video: Mud Masters)

Mythe 3: De combinatie van hardlopen èn hindernissen maakt het onmenselijk zwaar.
Integendeel. Door de variatie van ondergrond (modder…) en hindernissen wordt jouw lichaam niet zo eenzijdig belast als bij een hardloopwedstrijd. Daarnaast is er zoveel afleiding op het parcours dat je niet bezig zult zijn met afstand en tijd – en dat gaat je mentaal enorm helpen. Denk hierbij aan verschillende hindernissen of vrienden die onderuit gaan in de modder en samen (on)handig hindernissen overwinnen. Als hardlopen over een dijk de saaie documentaire is, is Mud Masters de spannende bioscoopfilm die te snel voorbij is.(Bron foto: Mud Masters)

Mythe 4: Je moet alle hindernissen doen.
Dit geldt alleen voor het wedstrijdvak. Wij raden je alsnog aan om alle hindernissen te doen, omdat je dan de beste ervaring hebt en je jezelf zo van top tot teen prikkelt. Het kan echter voorkomen dat een hindernis (nog) niet haalbaar is voor jou, bijvoorbeeld door hoogtevrees of claustrofobie. Je kunt daarbij zelf bepalen of je de hindernis overslaat. Als je niet kunt zwemmen, ga dan alsjeblieft niet het water in, ook al is er een waakzame Reddingsbrigade. Als je een hindernis niet doet, is dit een mooie uitdaging om aan te werken voor de toekomst.


(Bron video)

Mythe 5: Je moet minimaal 18km non-stop kunnen hardlopen.
Enkel en alleen hardlopen is een andere belasting dan deelname aan Mud Masters, waarbij hardlopen wordt afgewisseld met hindernissen, waterpartijen en modder.

Deze afstanden moet je kunnen volhouden zonder dat je implodeert:

6km bij Mud Masters = 3km hardlopen
12km bij Mud Masters = 6km hardlopen
18km bij Mud Masters = 9km hardlopen


Schrijf je in!
En? Hebben we je twijfels kunnen wegnemen? Ga er gewoon voor en schrijf je in voor de volgende editie! We raden je aan om niet te lang te wachten met je inschrijving, want veel van onze events zijn ruim van tevoren uitverkocht en de ticketprijzen zullen stijgen.