On sale: HAARLEMMERMEER Ticket kopen Informatie

Nieuws

5 tips voor jouw eerste keer Mud Masters!

Wil of ga je dit jaar voor het eerst meedoen aan Mud Masters? Lees dan deze 5 tips om het maximale uit je eerste Mud Masters-uitdaging te halen!


1. Zorg voor voldoende en de juiste training.
Zorg ervoor dat je zo’n 80% van jouw parcoursafstand non-stop kunt hardlopen. Dat wil dus zeggen dat je 4km moet kunnen hardlopen als je het 6km-parcours gaat afleggen, 10km als je bij Mud Masters de 12km doet, en 15km als je de 18km-uitdaging aangaat. Vaak kom je al een heel eind met je basisconditie, maar aanvullend hardlopen is altijd goed.
Op het parcours staan uiteenlopende hindernissen waar je ook zult moet klimmen of kruipen. Train je bovenlichaam bijvoorbeeld met push-ups en je kracht- en uithoudingsvermogen met burpees.
Kom je er zelf niet uit? Dan zijn er heel veel trainers, crossfitboxen en bootcamps die je kunnen helpen om Mud Masters-fit te worden. Op onze voorbereidingspagina vind je een overzicht van een paar duizend trainingslocaties. Er is er dus altijd wel één bij jou in de buurt, zodat dat geen reden hoeft te zijn om niet aan de bak te gaan.2. Blessurepreventie.
Gelukkig zijn blessures zeldzaam bij Mud Masters. Een goede voorbereiding draagt hieraan bij. Vergeet bij je training niet om aan je eigen lichaamsgewicht te hangen en je schouders en rugspieren zo te trainen. Bij onder andere de Monkey Bars gaat dit jou zeker helpen. Meer onmisbare tips & tricks, bijvoorbeeld ook over het veilig afstappen van hindernissen, vind je hier.3. Gear up!
De juiste kleding gaat je ook helpen om je eerste Mud Masters-ervaring goed te doorstaan. Belangrijkste tip: Draag geen katoen! Dit neemt water en modder op als een spons, ademt vervolgens niet meer en wordt daardoor enorm zwaar. Ook is een lange broek aan te raden om je benen te beschermen bij het klimmen en kruipen. Trailrunschoenen geven je meer grip dan gewone sport- of hardloopschoenen en gaan lang mee, aangezien je deze makkelijk kunt uitspoelen na de run. Meer kledingtips vind je hier.
Alles wat je nodig hebt qua kleding en accessoires, vind je trouwens bij onze partner Perry. Op hun website hebben ze een speciaal Mud Masters-assortiment voor je geselecteerd – handig!4. Help elkaar.
Neem je vrienden, collega’s of familieleden mee en maak er samen een leuke uitdaging van. Door samen te trainen en naar het event te komen, deel je de voorpret en de onvergetelijke ervaring.
In je eentje ben je echter ook welkom bij Mud Masters, want niemand is alleen. Alle Mud Masters helpen elkaar op het parcours en er heerst een fijne sfeer van kameraadschap onder de deelnemers, ook al kennen zij elkaar nog niet.5. Ga ervoor!
Je hebt de mooiste ervaring als je er vol voor gaat. Op het parcours word je niet afgeleid door je telefoon (hooguit tot de eerste waterhindernis…), en kun je helemaal opgaan in de fysieke en mentale uitdaging, het teamwork en de festivalsfeer. Daarbij is samen finishen belangrijker dan je eindtijd, dus ook die druk kun je loslaten.

Veel plezier (en spierpijn)!