Next: BIDDINGHUIZEN Ticket kopen Informatie

Nieuws

5 tips voor jouw eerste keer Mud Masters!

Wil of ga je voor het eerst meedoen aan Mud Masters? Lees dan deze 5 tips om het maximale uit je eerste Mud Masters-uitdaging te halen!

1. Kies jouw parcoursafstand.
Een vuistregel bij het kiezen van jouw Mud Masters-afstand is dat je in ieder geval de helft van jouw parcoursafstand non-stop moet kunnen hardlopen. Dus als je het parcours van 6 kilometer gaat afleggen, moet je 3 kilometer non-stop kunnen hardlopen. Ook al doe je hele andere sporten dan hardlopen, dan red je dit meestal al op je basisconditie. Laat je dus niet afschrikken door de afstand. Op het parcours ben je mentaal niet bezig met de afstand door de afwisselende hindernissen, het glibberen in de modder en de teamworksfeer. Als hardlopen op een dijk een saaie documentaire is waar geen eind aan komt, is Mud Masters een spannende actiefilm waar je de tijd vergeet.2. Blessurepreventie.
Gelukkig zijn blessures zeldzaam bij Mud Masters. Een goede voorbereiding draagt hieraan bij. Vergeet bij je training niet om aan je eigen lichaamsgewicht te hangen en je schouders en rugspieren zo te trainen. Bij onder andere de Monkey Bars gaat dit jou zeker helpen. Meer onmisbare tips & tricks, bijvoorbeeld ook over het veilig afstappen van hindernissen, vind je hier.3. Gear up!
De juiste kleding gaat je ook helpen om je eerste Mud Masters-ervaring goed te doorstaan. Belangrijkste tip: Draag geen katoen! Dit neemt water en modder op als een spons, ademt vervolgens niet meer en wordt daardoor enorm zwaar. Ook is een lange broek aan te raden om je benen te beschermen bij het klimmen en kruipen. Trailrunschoenen geven je meer grip dan gewone sport- of hardloopschoenen en gaan lang mee, aangezien je deze makkelijk kunt uitspoelen na de run. Meer kledingtips vind je hier.4. Help elkaar.
Neem je vrienden, collega’s of familieleden mee en maak er samen een leuke uitdaging van. Door samen te trainen en naar het event te komen, deel je de voorpret en de onvergetelijke ervaring.
In je eentje ben je echter ook welkom bij Mud Masters, want niemand is alleen. Alle Mud Masters helpen elkaar op het parcours en er heerst een fijne sfeer van kameraadschap onder de deelnemers, ook al kennen zij elkaar nog niet.5. Ga ervoor!
Je hebt de mooiste ervaring als je er vol voor gaat. Op het parcours word je niet afgeleid door je telefoon (hooguit tot de eerste waterhindernis…), en kun je helemaal opgaan in de fysieke en mentale uitdaging, het teamwork en de festivalsfeer. Daarbij is samen finishen belangrijker dan je eindtijd, dus ook die druk kun je loslaten.

Veel plezier (en spierpijn)!