Next: BIDDINGHUIZEN Ticket kopen Informatie

1 & 2 februari 2019

Rope Climb X

Mud Masters en Interbest presenteren dé extreme krachtmeting: Rope Climb X. Na decennia van afwezigheid is de legendarische ‘moeder van functionele work-outs’ terug in een epische competitie. Vrouwen en mannen vanuit de hele wereld worden uitgedaagd om de onderdelen ‘Legless Speed Climb’ en ‘Freestyle Long Climb’ aan te vallen.

De evenementen vinden plaats op A-locaties in Nederland en zullen live worden uitgezonden. De spectaculaire prestaties zullen velen inspireren om ook het beste uit zichzelf te halen.

Legless Speed Climb

Atleten klimmen 8 meter (mannen) of 5 meter (vrouwen) omhoog, zonder daarbij hun benen te gebruiken. Het splinternieuwe en drukbezochte Hoog Catharijne, gelegen direct naast Utrecht CS, is gastheer van dit onderdeel.

1 februari

Hoog Catharijne
Godebaldkwartier 54
3511 DX Utrecht

Event & livestream: 16:00-20:30 uur
Start finale: 19:00 uur

Toeschouwers kunnen gratis komen kijken.

Freestyle Long Climb

Zo snel mogelijk, zo hoog mogelijk klimmen is de uitdaging bij de 25 meter lange touwen onderaan een Interbest-billboard langs de snelweg in Amsterdam. Deelnemers mogen zelf een klimtechniek kiezen en daarbij ook hun benen gebruiken.

2 februari

Joan Muyskenweg 32C
1114 AN Amsterdam
Kom met het OV of parkeer elders. Er is geen parkeergelegenheid bij de
klimlocatie.

Event & livestream: 10:00-16:00 uur
Start finale: 14:45 uur

Toeschouwers kunnen gratis komen kijken.

Blijf op de hoogte

RCX-nieuwsbrief

Prijzengeld

Er zijn aparte klassementen voor mannen en voor vrouwen. De winnaars verdelen onderling een prijzenpot van 2.000 euro.

Rope climbing is back

Touwklimmen is al eeuwen de basis van fysieke training voor scholen, legers en atleten. Het was zelfs een Olympisch onderdeel van 1896-1932. 

Na jaren underground geweest te zijn, wordt er nu wereldwijd touw geklommen in sportscholen, Crossfit-boxen en hindernisbanen en op lokale competities zoals in Tsjechië.