On sale: BIDDINGHUIZEN Ticket kopen Informatie

Nieuws

OPRICHTER ANDRÉ OVER VEILIGHEID MUD MASTERS

In de video en het artikel hieronder lichten wij graag een aantal zaken toe met betrekking tot onze veiligheidsorganisatie.

Hoogste prioriteit
Sinds de eerste editie van Mud Masters in 2012 heeft veiligheid de hoogste prioriteit binnen onze organisatie. Wij beseffen dat deelnemers ons het vertrouwen geven om een uitdagende én veilige stormbaan te verzorgen en willen dat vertrouwen waarmaken.

Maatregelen
Tijdens de voorbereiding op onze evenementen worden uitgebreide risico-inventarisaties gemaakt. Waar nodig worden maatregelen genomen om risico’s te minimaliseren. Denk hierbij aan zorgvuldige bouwtekeningen, berekeningen, diverse procedures en keuringen. Er blijft altijd een restrisico aanwezig, maar dat is bijvoorbeeld ook aan de orde als je aan het verkeer deelneemt.

Veiligheidsorganisatie
Indien er tijdens het evenement toch iets mis zou gaan, is er een professionele veiligheidsorganisatie in touw. Denk hierbij aan de inzet van meerdere ambulanceteams met off-road voertuigen die dus snel ter plaatse kunnen zijn, en aan de aanwezigheid van de Reddingsbrigade met duikteams bij de diverse waterhindernissen. Door de goede voorbereidingen hoeven zij gelukkig maar zelden uit te rukken.

Veiligheid bij de glijbaanhindernis ‘Flyer’
Deze veiligheidsteams worden ook opgesteld bij onze glijbaan ‘Flyer’. Voordat de ‘Flyer’ werd geïntroduceerd op ons event op Airport Weeze in 2015, gingen er maanden van voorbereidingen en testen aan vooraf. De afgelopen twee seizoenen zijn ruim 100.000 deelnemers veilig van de ‘Flyer’ af gegleden, gelanceerd en geland.

Er worden vanuit Mud Masters meerdere maatregelen getroffen om de veiligheid bij de ‘Flyer’ te garanderen:

– Bij de start worden deelnemers nadrukkelijk geïnstrueerd om het water niet te betreden als men niet kan zwemmen.
– De hoeveelheid deelnemers die tegelijkertijd van de constructie gebruik mag maken, is altijd beperkt.
– De veiligheidsorganisatie laat deelnemers niet glijden zolang de landingszone in het water nog niet vrij is.
– Diezelfde organisatie telt alle deelnemers die op hetzelfde moment in het water landen, en telt vervolgens of er weer net zoveel mensen boven water komen.
– In en om het water staat de Reddingsbrigade paraat met zwemmers en duikers, voor het geval zich toch een onveilige situatie voordoet.
– Het glijvlak is onderverdeeld in afzonderlijke banen, zodat de landingsplek van de deelnemers in het water gecontroleerd kan worden.

Mud Masters: Extreem uitdagend, extreem veilig
Zoals gezegd is veiligheid de voornaamste prioriteit van Mud Masters. Wij zorgen te allen tijde voor een zeer uitdagend én extreem veilig parcours, zodat jij je samen met andere Mud Masters alleen hoeft te richten op teamwork, afzien en lachen.

Succes met trainen voor de volgende editie,
André