On sale: SCHEVENINGEN Ticket kopen Informatie

F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Ga naar contact, dan kunnen we je vast verder helpen!

Algemeen

Wat is de prijs?

Prijzen vind je in een overzicht op de website per event. De kosten zijn afhankelijk van de afstand die je kiest en van het moment van inschrijving. Ook hier geldt: hoe eerder je erbij bent, hoe beter! Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Zolang de voorraad strekt is het mogelijk om je in te schrijven, maar voorgaande edities waren al snel vol. Dus zodra je overstag bent, raden we je aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Hoe kan ik contact opnemen met Mud Masters?

Wil je ons iets vertellen? Of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of mail ons op
service@mudmasters.nl.

Waar en wanneer kan ik deelnemen aan Mud Masters?

Op onze homepage vind je de data voor de verschillende edities en lees je ook wat iedere editie zo bijzonder maakt. En omdat ze allemaal verschillen van elkaar, kun je ook meerdere keren meedoen.

Ik wil graag werken bij Mud Masters. Kan dat?

Mensen die op deze vraag klikken, vinden we op voorhand al leuk! Stuur je open sollicitatie met CV naar service@mudmasters.nl 

Als er een passende vacature beschikbaar blijkt dan nemen we graag contact met je op.

Het is trouwens ook heel erg leuk om deel te nemen als vrijwilliger. De sfeer is geweldig en grote dankbaarheid valt je ten deel!

Kan ik online Mud Masters merchandise kopen?

Leuk! Een fanatiekeling! In onze Mud Masters Shop kun je naast bidons, bandana’s en keycords ook T-shirts kopen. Vooral de lekker dikke sweaters voor na de run zijn geliefd.

Wat is Mud Masters?

Da’s écht iets voor jou! Als je tenminste je allround fitheid wilt testen. Het is zowel een fysieke als mentale uitdaging. Conditie en spierkracht versus doorzettingsvermogen. Het gaat om een hindernisparcours van 6, 12, 18 of 42 kilometer, dat je al hardlopend aflegt, en dat is ontworpen door stormbaanexperts van het Korps Mariniers. Het gaat dus niet om tijd, maar om teamwork!

Als primeur in Europa sinds 2015 bieden wij extreme uitdagingen aan, zoals Mud Masters 24 Hours: een etmaal afzien en doorzetten! Neem dus vooral je vrienden mee, dan valt er ook nog iets te lachen.

Kan ik op de hoogte blijven van komende Mud Masters-evenementen?

Tuurlijk! Onze nieuwsbrief houdt je op het rechte pad! Dat wil zeggen dat we je laten weten wanneer er weer een event is en wanneer je dus als de bliksem moet gaan trainen. In de tussentijd kun je je verlekkeren aan de foto’s op Facebook.

Vanaf wanneer kan ik me inschrijven?

Goeie vraag! Je kunt ons volgen op Facebook, dan zie je het startsein vanzelf voorbijkomen in je timeline. Of je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Kies je voor beide opties, dan is de kans dat het startschot aan je voorbij gaat nihil en kun je jezelf niks kwalijk nemen.

Wat is inbegrepen in de prijs?

Je krijgt een Finisher’s shirt van ons na het halen van de finish: waarmee je aan andere sporters kunt laten zien dat je voor hetere vuren hebt gestaan. Daarnaast krijg je een koud Bavaria 0.0% biertje na de finish om de ergste dorst na afloop te lessen. Delen van foto’s en video’s om jouw topprestatie aan te tonen. Bewaakte garderobe, gescheiden omkleedruimtes, EHBO en drinkposten op het parcours zijn uiteraard ook bij de prijs inbegrepen.

Is het mogelijk om een deelnemer/team te annuleren en welke kosten zijn hieraan verbonden?

Annuleren van ingeschreven deelnemers is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om de e-tickets over te dragen aan andere deelnemers. Dit kan gedaan worden via het persoonlijke profiel.

Als de forward knop niet zichtbaar is, dan kun je direct het e-ticket downloaden en is het mogelijk om de vervangende deelnemer met jouw persoonlijke ticket te laten deelnemen. 

Wie organiseert Mud Masters?

Mud Masters wordt door een team van (oud-)mariniers en eventproducers georganiseerd. Na 14 jaar bij het Korps Mariniers gediend te hebben, richtte André Skwortsow Mud Masters in 2011 op.

Hoe kan ik me inschrijven?

Leuk dat je meedoet! Via de event pagina’s op onze 
website kun je jezelf inschrijven. Waarschijnlijk neem je een vriend(in) mee of ga je met een grote groep, zorg dan dat jullie je inschrijven in dezelfde startserie via de startserie tab.

Mud Masters Family

Het lukt mij niet om de tickets van mijn kinderen te personaliseren. Hoe kan dit?

Het is mogelijk om met 1 e-mailadres meerdere tickets te kopen, de extra tickets kunnen alleen gepersonaliseerd worden als er een eigen (uniek) e-mailadres is. Heeft je kind geen eigen (uniek) e-mailadres? Dan blijft het ticket op jouw naam staan en kan hij/zij deelnemen op dit ticket.

Wanneer is een begeleider (18+) verplicht?

Bij kinderen tot 12 jaar is een deelnemende begeleider (in bezit van Family Ticket) verplicht.

Met hoeveel personen mag ik deelnemen op 1 Mud Masters Family ticket?

Iedereen heeft zijn eigen e-ticket nodig om deel te nemen aan Mud Masters Family. Voor iedereen die het parcours op wil moet een eigen e-ticket worden gekocht.

Ik doe mee met Mud Masters Family, hoe kies ik de shirtmaat voor mijn kind?

Gaaf dat je erbij bent op Mud Masters Family!

In het Mud Masters Profiel kun je de shirtmaat ‘Kids’ uitkiezen, dit is de kleinste maat voor de deelnemers aan de Mud Masters Family Run.

Hoeveel kinderen mag ik als volwassene begeleiden?

1 begeleider mag maximaal 4 kinderen tussen de 6 en 12 jaar begeleiden.

Event Info

Zijn er eet- en drinkgelegenheden op het parcours en/of het terrein?

Afhankelijk van de afstand die je loopt, kom je onderweg één tot drie drinkposten tegen waar we water uitdelen. Marathondeelnemers krijgen na elke finishronde een beker sportdrank. Ben je na afloop nog dorstig of heb je stevige trek? Dat kunnen we ons zo indenken. Er staan genoeg stands met eten en drinken.

Zijn er omkleedfaciliteiten?

In het start-/finishgebied vind je omkleedruimtes voor mannen en vrouwen. Op onze 
website vind je onze uitgebreide kledingtips.

Vanaf hoe laat is het terrein geopend?

Op onze website bij het event lees je hoe laat het parkeerterrein tijdens de eerstvolgende editie geopend wordt.

Hebben toeschouwers ook toegang tot het evenemententerrein?

Ja, natuurlijk! Ook als je niet deelneemt aan Mud Masters ben je van hárte welkom (vrij entree). En je mag zoveel mensen meenemen als je wilt. Drink gezellig een biertje en moedig onze krijgers aan. Doet er niet toe of je ze kent. Van fanatiek geschreeuw langs de kant gaat iedereen een stukje sneller.

Oh ja, foto’s maken mag natuurlijk ook: zoveel je wilt. Het is echter niet toegestaan de foto’s te verkopen zonder schriftelijke toestemming van Mud Masters.

Wat is de minimumleeftijd voor deelname?

Deelname aan ons Mud Masters parcours is mogelijk vanaf 18 jaar.

Ben je onder de 18 en wil je toch graag deelnemen aan een Mud Masters parcours? Kijk dan eens naar Mud Masters Family! Dit is een speciaal parcours waaraan iedereen vanaf 6 jaar mee mag doen! Dit is een parcours van 3KM met verschillende niveau’s in de obstakels. Iedereen (vanaf 6 jaar) mag deelnemen aan Mud Masters Family, maar onder de 12 jaar moet er iemand van 18 jaar of ouder – in bezit van een geldig ticket -mee. Ben je boven de 12 jaar, dan kan je sowieso meedoen aan Mud Masters Family en heb je geen begeleiding nodig. 

Vanaf 18 jaar kan er worden meegedaan aan het grotere parcours. 

Zijn er douchefaciliteiten?

Er zijn geen douches, maar je kunt je wel afspoelen na de finish in onze ‘Car wash’. Neem een warme trui mee voor erna!

Kun je pinnen op het terrein?

Er is geen geldautomaat aanwezig op het terrein, maar je kunt wél pinnen bij de stands met eten. Of bij de stand met T-shirts en sweaters. Voor de parkeerkaarten heb je contant geld nodig.

Waar kan ik mijn spullen opbergen?

In onze bewaakte garderobe kun je één gesloten sporttas per persoon inleveren. Liefst een van bescheiden formaat, want grotere tassen kunnen we niet herbergen. Je kunt je tas één keer inleveren en ophalen op vertoon van je polsbandje.

Zijn honden toegestaan op het evenemententerrein?

Honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan op het terrein. Behalve in Scheveningen.

Op het parcours mogen de honden niet lopen.

Wat is het adres van de evenementenlocatie?

Op onze website bij het event vind je de adresgegevens van de evenementenlocatie(s). Je vindt daar ook meer informatie over de bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer.

Let op! Bij deelname aan Mud Masters Weeze 2017 is tijdens het evenement op 6 en 7 mei de aanrijroute vanuit Nederland minder goed bereikbaar: de K37 via de Veenweg is dat weekend afgesloten.

Is Mud Masters een wedstrijd met tijdswaarneming?

Nee, want het draait om teamwork en de saamhorigheid die daarbij komt kijken. Net als bij de mariniers. Alleen als het specifiek staat aangegeven bij het event strijd je om wie de snelste man of vrouw is. In 2016 was dit bij de Marathon, Alfa en Mud Masters 24 Hours startgroepen. Daar gaat het dus wel om tijd.

Wat zijn de parkeerkosten?

De kosten van een dagkaart verschillen per evenement. Hieronder vind je de prijzen voor het parkeren bij Mud Masters in Weeze, Hamburg, Haarlemmermeer en Biddinghuizen 2017.

Weeze: €7 per auto. 
Hamburg: €7 per auto.
Haarlemmermeer: €8 per auto.
Biddinghuizen: €8 per auto.

Neem gepast geld mee! Het is namelijk niet mogelijk om te pinnen op of nabij de parkeerplaats.

Foto's en video's

Mag ik foto's of video's maken?

Ja, hoe meer hoe beter! Wanneer je de foto’s of video’s voor andere (commerciële) doeleinden dan privé wilt gebruiken, kun je toestemming vragen bij de organisatie. 

Het is overigens niet toegestaan om met een drone te vliegen zonder (schriftelijke) toestemming van de organisatie.

Ik zie foto's van andere mensen op mijn persoonlijke pagina. Hoe kan dit?

Dat klopt! Al je foto’s en video’s op jouw persoonlijke pagina zijn gemaakt binnen een bepaald tijdsframe. Jouw dappere mede Mud Masters die op dezelfde tijd op dezelfde plek waren, zijn hierdoor ook aan jouw persoonlijke pagina gekoppeld. Mooi bewijsmateriaal dat je niet de enige was die heeft afgezien, toch? 😉

Ik weet dat er meer foto’s van mij zijn gemaakt dan ik kan terugvinden op mijn persoonlijke pagina. Waar vind ik deze?

In dat geval ben je waarschijnlijk op de foto gezet door een enthousiaste hobbyfotograaf die niet bij Team Mud Masters hoorde en tot wiens foto’s wij geen toegang hebben. De officiële Mud Masters foto- en videolocaties waren de Flyer, Splash Jump/Execution, Mud Crawl, start en finish. Ook stond er één photobooth op het parcours en één photobooth in het start-/finishgebied.

Het foto/video systeem herkent mijn naam niet. Wat is het probleem?

In dat geval had je jouw ticket vóór de run waarschijnlijk niet op jouw naam gezet. Maar geen paniek! Je kunt je persoonlijke foto’s en video’s alsnog terugvinden door te zoeken op tijd of op je startnummer. Dit nummer staat op de enkelband die je tijdens jouw run droeg.

Wanneer staan de foto's online?

Gaaf dat je hebt deelgenomen aan Mud Masters! Alle foto’s worden verzameld en op onze website geplaatst, hier kunnen 2-3 dagen overheen gaan.

Daarna kun je ze opzoeken door je startnummer of je naam in te voeren.

Inschrijven en profiel

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Zolang de voorraad strekt is het mogelijk om je in te schrijven, maar voorgaande edities waren al snel vol. Dus zodra je overstag bent, raden we je aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Kan ik van startserie wisselen?

Ja, het is mogelijk om van startserie te wisselen zolang een startserie nog niet vol is! De ticket-fee, eventuele extra kosten voor een andere prijsfase/duurder ticket en de kosten van je betaalmethode worden in rekening gebracht. Een wijziging aanvragen van startserie kan door in te loggen via je Mud Masters profiel als het gaat om een van onze events in 2017.

Hoe weet ik dat ik goed sta ingeschreven?

Als je na betaling een bevestigingsmail hebt ontvangen met je e-ticket. Dan sta je goed ingeschreven.

Ik wil een wijziging doorvoeren, hoe kan ik dit doen?

Ben je ingeschreven voor een van de Mud Masters edities in 2017 en wil je een wijziging in je ticket doorvoeren?  
Log dan in via je profiel en klik op de button 

‘inschrijving aanpassen’. 

Wat is de minimumleeftijd voor deelname?

Deelname aan ons Mud Masters parcours is mogelijk vanaf 18 jaar.

Ben je onder de 18 en wil je toch graag deelnemen aan een Mud Masters parcours? Kijk dan eens naar Mud Masters Family! Dit is een speciaal parcours waaraan iedereen vanaf 6 jaar mee mag doen! Dit is een parcours van 3KM met verschillende niveau’s in de obstakels. Iedereen (vanaf 6 jaar) mag deelnemen aan Mud Masters Family, maar onder de 12 jaar moet er iemand van 18 jaar of ouder – in bezit van een geldig ticket -mee. Ben je boven de 12 jaar, dan kan je sowieso meedoen aan Mud Masters Family en heb je geen begeleiding nodig. 

Vanaf 18 jaar kan er worden meegedaan aan het grotere parcours. 

Tot wanneer kan ik een wijziging doorgeven?

Voor onze events in 2017 kun je de wijziging tot 2 dagen voor het evenement in ons systeem aanpassen.

Log in op je Mud Masters profiel en klik op ‘aanpassen’.

Mijn vrienden doen mee in een volle startserie, kan ik er nog bij?

Voor een goede doorstroming op ons parcours is er een maximum aantal deelnemers toegestaan per startserie. Wel willen jullie graag tegemoet komen om samen deel te nemen in één van de nog beschikbare startseries: indien beschikbaar. Mail ons in dat geval je verzoek.

Ik kan helaas niet op de datum waarop ik ben ingeschreven, mag ik met mijn huidige ticket op een andere editie meedoen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. De tickets zijn persoons- en eventgebonden. Wel kun je je ticket aan iemand anders geven.

Welke Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op mijn (team-) inschrijving en onze deelname?

Onderaan onze homepage vind je een link naar de Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn op jullie inschrijving en deelname.

Hoe, waar en wanneer ontvang ik mijn startbewijs?

Op vertoon van je e-ticket kun je op het evenement je fysieke startbewijs ophalen.

Vanaf wanneer kan ik me inschrijven?

Goeie vraag! Je kunt ons volgen op Facebook, dan zie je het startsein vanzelf voorbijkomen in je timeline. Of je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Kies je voor beide opties, dan is de kans dat het startschot aan je voorbij gaat nihil en kun je jezelf niks kwalijk nemen.

Is het mogelijk om een deelnemer/team te annuleren en welke kosten zijn hieraan verbonden?

Annuleren van ingeschreven deelnemers is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om de e-tickets over te dragen aan andere deelnemers. Dit kan gedaan worden via het persoonlijke profiel.

Als de forward knop niet zichtbaar is, dan kun je direct het e-ticket downloaden en is het mogelijk om de vervangende deelnemer met jouw persoonlijke ticket te laten deelnemen. 

Ik ben mijn inloggegevens kwijt. Wat moet ik doen?

Als je wilt inloggen op je profiel maar je weet je wachtwoord niet meer klik dan op
wachtwoord vergeten.

Kan ik mijn inschrijving annuleren en restitutie ontvangen?

Eens gekochte kaarten worden niet  meer teruggenomen. Het gebeurt helaas te vaak dat mensen voor de zekerheid alvast kaarten kopen en uiteindelijk toch niet gaan. Vandaar dat restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk is, zie ook onze Algemene Voorwaarden. Wel kun je het startbewijs overdragen aan iemand anders door in te loggen op je Mud Masters profiel.

Hoe kan ik namen van deelnemers wijzigen in mijn team?

Na betaling kun je inloggen op je profiel, hier kun je de namen van de deelnemers wijzigen en aanpassen door op “ticket toewijzen” te klikken.

Ik krijg een foutmelding als ik mij via de website probeer in te schrijven. Wat moet ik doen?

Foutmeldingen zijn vervelend, laten we dat voorop stellen. Soms zijn ze echter makkelijk verholpen. Probeer het bijvoorbeeld via een andere browser als je op technische problemen stuit, of op een andere computer. Mocht dit niet helpen, trek dan aan de bel en stel je vraag via het
contactformulier.

De tickets voor de gewenste startserie zijn uitverkocht, kan ik via marktplaats nog een ticket bemachtigen?

Nee, als een startserie als ‘uitverkocht’ op onze site staat, zijn er voor deze startserie geen tickets meer te koop. We raden je ten zeerste af om tickets te kopen via andere websites dan registration.mudmasters.com. Andere sites die kaartjes aanbieden zijn doorverkopers, waar je vaak een veel hoger bedrag betaalt en het risico loopt ongeldige kaartjes te kopen.

Hoe kan ik me inschrijven?

Leuk dat je meedoet! Via de event pagina’s op onze 
website kun je jezelf inschrijven. Waarschijnlijk neem je een vriend(in) mee of ga je met een grote groep, zorg dan dat jullie je inschrijven in dezelfde startserie via de startserie tab.

Hoe kan ik ons team/bedrijf inschrijven?

Jullie gaan team builden, wat een goed idee! Er zijn drie manieren om in te schrijven: 

1. inschrijving per factuur (KvK-nummer nodig). Kies voor de optie ‘bedrijf inschrijven en betalen per factuur’. Je schrijft het team in, betaalt en regelt het verder met de deelnemers. Dit doen veel trainers/sportclubs die met groepen meedoen en een trainingspakket inclusief Mud Masters-deelname aanbieden. Als er later meer deelnemers bijkomen, kan een aanvullende bestelling gedaan worden.  


2. inschrijving individueel (betaling iDeal). Kies voor de optie ‘inschrijven’. Zorg er dan wel voor dat iedereen voor dezelfde startserie kiest, zodat jullie samen kunnen starten. Er kunnen dan extra tickets voor de startserie worden gekocht als er meer mensen willen meedoen.

3. inschrijving centraal door 1 persoon (betaling iDeal). Kies voor de optie ‘inschrijven’. Jij koopt het aantal tickets en na de betaling kan je aan ieder ticket een e-mailadres koppelen waardoor de deelnemers hun eigen ticket kunnen downloaden.  In het bestelproces kan je, na het accepteren van de algemene voorwaarden, aangeven hoeveel tickets je wilt kopen.

Let op! Alleen met de optie “inschrijving per factuur” wordt er een factuur gemaakt. Wanneer je via iDeal betaald wordt er geen factuur gemaakt.

Kan ik mijn startbewijs aan iemand anders overdragen?

Kan je zelf niet meer meedoen aan Mud Masters en heb je iemand gevonden die je ticket wil overnemen? Dan kun je je ticket(s) overdragen door in te loggen op je 
Mud Masters profiel en op de forward knop naast het ticket te drukken.

Let op! Als je dit ticket doet geef je letterlijk dit ticket aan iemand anders, die persoon is nu de eigenaar. Wil je het ticket blijven zien in jouw profiel dan moet je het ticket toewijzen aan iemand (ticket toewijzen knop). Dan blijf jij mede-eigenaar van het ticket.

Als de forward knop niet zichtbaar is (dit gebeurt vlak voor het evenement), dan kun je direct het e-ticket downloaden en is het mogelijk om de vervangende deelnemer met jouw persoonlijke ticket te laten deelnemen. 

Ik heb een ticket overgenomen van iemand, maar ik wil graag mijn eigen naam erop hebben: hoe doe ik dat?

Het is mogelijk om de naam op een ticket te wijzigen. Wijzingen aan het ticket kan de eigenaar zelf van het ticket doen door in te loggen op zijn of haar Mud Masters profiel en naast het ticket op ‘overdragen’ te klikken. 

Let wel: we hebben geen zicht op verkopen via Marktplaats of Ticketswap en kunnen alleen de deelname garanderen als de inschrijving daadwerkelijk via onze site is gebeurd.

Het evenement is al bijna, maar nu kan ik mijn ticket niet meer personaliseren. Wat nu?

Vanaf 2 weken voor het evenement is het niet meer mogelijk om tickets voor Mud Masters via het persoonlijke Mud Masters profiel te personaliseren, over te dragen of te wijzigen.

Twee weken voor het evenement worden alle ongepersonaliseerde tickets beschikbaar gemaakt voor download. De ongepersonaliseerde tickets hebben de naam van de koper gekregen. De koper kan nu alle tickets downloaden in zijn of haar persoonlijke Mud Masters profiel. Na afloop van het event kunnen alle deelnemers hun foto’s zoeken via het nummer op hun enkelband, onthoudt het nummer van de enkelband dus goed! 

Wil je een ticket overdragen aan een nieuwe deelnemer? Zorg er dan voor dat de persoon die jou vervangt in het bezit is van jouw e-ticket. Hiermee kan hij of zij zich op de dag van het evenement melden bij de startnummerbalie waar het e-ticket gescand wordt en je vervanger het startbewijs ontvangt. 

Na jouw run

Ik ben mijn finishshirt vergeten op te halen. Kan ik een shirt nagestuurd krijgen?

Waarschijnlijk was je in totale extase dat je de finish had bereikt en ben je meteen naar de bar gerend, zoiets? Begrijpelijk, maar we kunnen na afloop helaas geen shirtje meer opsturen. Doe gewoon nog een keer mee!

Mijn finishshirt past niet. Kan ik deze ruilen voor een shirt in een andere maat?

Ben je zo gespierd van al het trainen dat het shirt niet meer past en wil je een andere maat dan je besteld hebt? Je kunt op de dag zelf proberen je shirt te ruilen. We kunnen het echter niet garanderen, omdat we een beperkte ruilvoorraad hebben ingekocht. Helaas sturen we geen shirts op na afloop van het evenement.

Ik ben iets verloren tijdens het evenement. Wat nu?

Oh wat balen! Als je er tijdens het evenement al achter komt, meld je dan bij de startnummerbalie. Hier verzamelen we alle gevonden voorwerpen. Kom je er later achter, neem dan een kijkje op de website van iLost, hierop plaatsen wij alle gevonden voorwerpen.

iLost logo


Parcours en Obstakels

Uit welke afstanden bestaat het parcours?

Er is een 6-, 12-, 18- en 42 kilometer-parcours. Op het 6-, 12- en 18 kilometer-parcours leggen deelnemers één unieke ronde af. Het 42 kilometer-parcours is opgebouwd uit één ronde van 18 kilometer en twee rondes van 12 kilometer. Sinds 2015 bieden we een keer per jaar ook een langere uitdaging aan zoals een 9 hours of 24 hours parcours, 24 uur lang doorbikkelen!

Uit welke hindernissen is het parcours opgebouwd?

Het parcours bestaat altijd uit een combinatie van hindernissen die je hardloopconditie testen, je allround fitheid, je bovenlichaam en arm- en beenkracht. Tijdens elk evenement worden er nieuwe hindernissen geïntroduceerd. Op de 
parcourspagina op onze website krijg je een indruk van de mogelijke obstakels en hindernissen.

Mag ik één of meerdere hindernissen overslaan?

Dat mag. Jij bent baas over jóuw parcours. In de wedstrijdgroep mag je geen hindernissen overslaan, daar draait het immers om de snelste tijd.

Hoe hoog is de waterspronghindernis ‘Splash Jump’?

De Splash Jump is ongeveer 4 meter hoog, vergelijkbaar met een hoge duikplank.

Moet ik kunnen zwemmen om te kunnen deelnemen aan Mud Masters?

Wanneer je mee doet aan de de Family Run is een zwemdiploma niet verplicht. Het parcours is zo gebouwd dat kinderen niet door water gaan wat dieper is dan ong. 50 cm. 

Wanneer je deelneemt aan een andere afstand is zwemvaardigheid een vereiste. Het parcours bestaat uit een aantal waterhindernissen.  Er zijn wel alternatieve paden, maar deelname blijft op eigen risico.

Is Mud Masters een wedstrijd met tijdswaarneming?

Nee, want het draait om teamwork en de saamhorigheid die daarbij komt kijken. Net als bij de mariniers. Alleen als het specifiek staat aangegeven bij het event strijd je om wie de snelste man of vrouw is. In 2016 was dit bij de Marathon, Alfa en Mud Masters 24 Hours startgroepen. Daar gaat het dus wel om tijd.

Veiligheid

Wat is de minimumleeftijd voor deelname?

Deelname aan ons Mud Masters parcours is mogelijk vanaf 18 jaar.

Ben je onder de 18 en wil je toch graag deelnemen aan een Mud Masters parcours? Kijk dan eens naar Mud Masters Family! Dit is een speciaal parcours waaraan iedereen vanaf 6 jaar mee mag doen! Dit is een parcours van 3KM met verschillende niveau’s in de obstakels. Iedereen (vanaf 6 jaar) mag deelnemen aan Mud Masters Family, maar onder de 12 jaar moet er iemand van 18 jaar of ouder – in bezit van een geldig ticket -mee. Ben je boven de 12 jaar, dan kan je sowieso meedoen aan Mud Masters Family en heb je geen begeleiding nodig. 

Vanaf 18 jaar kan er worden meegedaan aan het grotere parcours. 

Zijn er EHBO-posten op het evenemententerrein?

Uiteraard! Er is een vaste EHBO-post in het start-/finishgebied en er zijn EHBO’ers op het parcours om direct medische hulp te kunnen verlenen indien nodig. Zij staan in direct contact met onze parcoursmarshalls die continu zicht houden op eventuele calamiteiten op het gehele parcours.

Wat kan ik als deelnemer zelf doen om mijn veiligheid en die van mijn mededeelnemers te waarborgen?

Het kan gebeuren dat je het koud krijgt. Als je merkt dat je lijf niet meer opwarmt na een stuk hardlopen en je het zo koud hebt dat je heel erg rilt, meld je dan bij de organisatie zodat we je kunnen helpen. Er zijn warme dranken, aluminium dekens en tenten.

Spring niet in het water als je niet weet hoe diep het is. Bij de Splash Jump en Flyer is het water zeer diep. Duiken en head first gaan zijn hier niet toegestaan.

Voorkom dat je water binnenkrijgt. Gebeurt dit toch en krijg je na de run klachten, ga dan even langs de huisarts.

Spoel jezelf goed af bij onze afspoelinstallatie na de finish en bescherm jezelf tegen de zon met de juiste kleding en/of zonnebrand.

In de bosgebieden op het parcours kunnen teken voorkomen. Check jezelf en elkaar na de run op teken.

Let op het parcours ook op je mededeelnemers en waarschuw de organisatie als je ziet dat andere Mud Masters hulp nodig hebben. Er lopen tientallen parcoursmarshalls rond die je altijd kunt aanspreken en die in direct contact staan met onze veiligheidscoördinatoren.

Welke maatregelen worden er getroffen bij extreme weersomstandigheden??

Als de weersomstandigheden daarom vragen, worden er aanpassingen aan het parcours verricht. Bij extreme weersomstandigheden is het mogelijk dat we het event moeten pauzeren of afgelasten. Daarvan word je uiteraard op de hoogte gehouden per mail. De veiligheid van de deelnemers en toeschouwers is onze prioriteit.

Moet ik kunnen zwemmen om te kunnen deelnemen aan Mud Masters?

Wanneer je mee doet aan de de Family Run is een zwemdiploma niet verplicht. Het parcours is zo gebouwd dat kinderen niet door water gaan wat dieper is dan ong. 50 cm. 

Wanneer je deelneemt aan een andere afstand is zwemvaardigheid een vereiste. Het parcours bestaat uit een aantal waterhindernissen.  Er zijn wel alternatieve paden, maar deelname blijft op eigen risico.

Welke veiligheidsmaatregelen treffen jullie?

Ons team bestaat onder andere uit een uitgebreide veiligheidsorganisatie. Er wordt voorafgaand aan elk evenement een risico-analyse gemaakt. Op basis hiervan worden, indien nodig, gepaste veiligheidsmaatregelen getroffen. Ook tijdens de run wordt de veiligheid continu actief bewaakt door een groot team van veiligheidscoördinatoren.

Daarnaast zijn er op het festivalterrein en parcours meerdere EHBO-posten waar je terecht kunt voor hulp bij open wonden, vuil in je ogen of andere klachten.

Verder laten wij ons door instanties informeren over de waterkwaliteit op het parcours. Desondanks brengt open water altijd risico’s met zich mee.

Als je klachten hebt na je run raden we je aan contact op te nemen met je huisarts.