On sale: BIDDINGHUIZEN Ticket kopen Informatie

F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Ga naar contact, dan kunnen we je vast verder helpen!

Algemeen

Wat is de prijs?

Prijzen vind je in een overzicht op de website per event. De kosten zijn afhankelijk van de afstand die je kiest en van het moment van inschrijving. Ook hier geldt: hoe eerder je erbij bent, hoe beter! Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Zolang de voorraad strekt is het mogelijk om je in te schrijven. De voorgaande edities waren snel uitverkocht, dus wees er snel bij! 

Hoe kan ik contact opnemen met Mud Masters?

Onze medewerkers staan altijd voor je klaar! Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of mail ons op
service@mudmasters.nl.

Kan ik online Mud Masters merchandise kopen?

Leuk! Een fanatiekeling! In onze 
Mud Masters Shop kun je naast bidons, bandana’s en keycords ook T-shirts kopen. Vooral de sweaters voor na de run zijn geliefd.

Waar en wanneer kan ik deelnemen aan Mud Masters?

Op onze homepage vind je de data en locaties voor de komende edities. 

Ik wil graag als vrijwilliger werken bij Mud Masters. Kan dat?

Mensen die op deze vraag klikken, vinden we op voorhand al leuk! Ja, meld je aan als 
vrijwilliger op een van onze events.

De sfeer is geweldig en grote dankbaarheid valt je ten deel!

Wat is Mud Masters?

Mud Masters is een fysieke als mentale uitdaging waarbij teamwork centraal staat! Tijdens het hindernis parcours van 6, 12, 18 of 42 kilometer test je je allround conditie, spierkracht en doorzettingsvermogen. Het parcours is ontworpen door stormbaan experts van het Korps Mariniers. 

Als primeur in Europa sinds 2015 bieden wij extreme uitdagingen aan, zoals Mud Masters 24 Hours: een etmaal afzien en doorzetten! Neem dus vooral je vrienden mee, dan valt er ook nog iets te lachen.

Kan ik op de hoogte blijven van komende Mud Masters-evenementen?

Tuurlijk! Onze nieuwsbrief houdt je op het rechte pad! Via de nieuwsbrief blijf jij op de hoogte van nieuwe edities, de vetste gebeurtenissen en de tofste acties van Mud Masters. Onderaan deze pagina kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Wat is inbegrepen in de prijs?

Bij jou deelname is het volgende inbegrepen;

– Bewaakte garderobe,

– Gescheiden omkleedruimtes,

– EHBO en drinkposten op het parcours,

– Delen van foto’s en video’s om jouw topprestatie aan te tonen,

– Een Finisher’s shirt van ons na het bereiken van de finish,
– Een koud Bavaria 0.0% biertje na de finish om de ergste dorst na afloop te lessen. 

Wie organiseert Mud Masters?

Mud Masters wordt door een team van (oud-)mariniers en eventproducers georganiseerd. Na 14 jaar bij het Korps Mariniers gediend te hebben, richtte André Skwortsow Mud Masters in 2011 op.

Vanaf wanneer kan ik me inschrijven?

Op Facebook en in de nieuwsbrief wordt bekend gemaakt waneer het startschot voor de inschrijvingen wordt afgevuurd. Meld je snel aan voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, dan kan je het startschot niet missen.

Kan ik werken bij Mud Masters?

Wij hebben op dit moment helaas geen vacatures. Zoek je een stageplaats? Stuur ons dan een mailtje waarin je je gewenste stage-opdracht omschrijft en natuurlijk je ge-update CV.

Hoe kan ik me inschrijven?

Leuk dat je meedoet! Via de event pagina’s op onze 
website kun je jezelf inschrijven. Waarschijnlijk neem je een vriend(in) mee of ga je met een grote groep, zorg dan dat jullie je inschrijven in dezelfde startserie.

Is het mogelijk om een deelnemer/team te annuleren en welke kosten zijn hieraan verbonden?

Helaas is het niet mogelijk om deelname te annuleren als je staat ingeschreven. Het is wel mogelijk om de e-tickets over te dragen aan een andere deelnemer. Dit kan gedaan worden via het persoonlijke profiel.

Als de forward knop niet zichtbaar is, dan kun je direct het e-ticket downloaden en is het toegestaan om de vervangende deelnemer met jouw persoonlijke ticket te laten deelnemen. 

Mud Masters Family Edition

Het lukt mij niet om de tickets van mijn kinderen te personaliseren. Hoe kan dit?

Tof dat je mee doet aan onze Mud Masters Family Edition! De tickets kunnen alleen een andere naam krijgen als er ook een ander e-mailadres wordt opgegeven voor het ticket. De persoonlijke gegevens zijn gekoppeld aan het e-mailadres.

Heeft jouw kind een eigen e-mailadres? Koppel dan dit mailadres aan het ticket. Dan kan je de persoonlijke gegevens van jouw kind aan het ticket koppelen. Wanneer jouw kind geen eigen e-mailadres heeft kan het ticket aan jouw e-mailadres koppelen en krijgt dit ticket jouw persoonlijke gegevens en kan jouw zoon of dochter met dit ticket deelnemen aan de Mud Masters Family Edition

Wanneer is een begeleider (18+) verplicht?

Bij kinderen tot 11 jaar is een deelnemende begeleider (in bezit van Mud Masters Family Edition Ticket) verplicht.

Met hoeveel personen mag ik deelnemen op 1 Mud Masters Family Edition ticket?

Iedereen heeft zijn eigen e-ticket nodig om deel te nemen aan Mud Masters Family Edition. Voor iedereen die het parcours op wil moet een eigen e-ticket worden gekocht.

Hoe kies ik de shirtmaat voor mijn kind?

Gaaf dat je erbij bent op onze Mud Masters Family Edition

In je Mud Masters Profiel kun je de shirtmaat ‘Kids’ uitkiezen, dit is de kleinste maat voor de deelnemers aan de Mud Family Run.

Hoeveel kinderen mag ik als volwassene begeleiden?

Een begeleider, in bezit van het eigen ticket, mag maximaal vier kinderen tussen de 6 en 11 jaar begeleiden tijdens de Mud Masters Family Edition.

Event Info

Zijn er eet- en drinkgelegenheden op het parcours en/of het terrein?

Tijdens je deelname kom je, afhankelijk van de afstand die je loopt, één tot drie drinkposten tegen waar we water en bananen uitdelen. Marathondeelnemers krijgen elke keer als zij de finish passeren een beker sportdrank. Ben je na afloop nog dorstig of heb je stevige trek? Of kom je iemand aanmoedigen? In het start/finish gebied staan stands waar eten en drinken wordt verkocht.

Zijn er omkleedfaciliteiten?

In het start-/finishgebied vind je omkleedruimtes voor mannen en vrouwen. Lees ook onze kledingtips.

Vanaf hoe laat is het terrein geopend?

Op onze website bij het event lees je hoe laat het parkeerterrein tijdens de eerstvolgende editie geopend wordt.

Hebben toeschouwers ook toegang tot het evenemententerrein?

Ja, natuurlijk! Ook als je niet deelneemt ben je van hárte welkom op Mud Masters (vrij entree). Drink gezellig een biertje en moedig onze krijgers aan. Van fanatiek geschreeuw langs de kant gaat iedereen een stukje sneller. Foto’s maken mag natuurlijk ook: zoveel je wilt. Het is echter niet toegestaan de foto’s te verkopen zonder schriftelijke toestemming van Mud Masters.

Zijn er douchefaciliteiten?

Er zijn geen douches, maar je kunt je wel afspoelen na de finish in onze ‘Car wash’. 

Kun je pinnen op het terrein?

Er is geen geldautomaat aanwezig op het terrein, maar je kunt wél pinnen bij de Food Stands met eten. Voor de parkeerkaarten heb je contant geld nodig.

Waar kan ik mijn spullen opbergen?

In onze bewaakte garderobe kun je één gesloten sporttas van normaal formaat per persoon inleveren. Je kunt je tas één keer inleveren en ophalen op vertoon van je polsbandje.

Zijn honden toegestaan op het evenemententerrein?

Honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan op het terrein. Honden mogen niet op het parcours komen.

Wat is de minimumleeftijd voor deelname?

Deelname aan ons Mud Masters parcours is mogelijk vanaf 18 jaar.

Ben je onder de 18 en wil je toch graag deelnemen aan een Mud Masters parcours? Kijk dan eens naar Mud Masters Family! Dit is een speciaal parcours waaraan iedereen vanaf 6 jaar mee mag doen! Dit is een parcours van 3KM met verschillende niveau’s in de obstakels. Iedereen (vanaf 6 jaar) mag deelnemen aan Mud Masters Family, maar onder de 11 jaar moet er iemand van 18 jaar of ouder – in bezit van een geldig ticket -mee. Ben je boven de 11 jaar, dan kan je sowieso meedoen aan Mud Masters Family en heb je geen begeleiding nodig. 

Vanaf 18 jaar kan er worden meegedaan aan het grotere parcours. 

Is Mud Masters een wedstrijd met tijdswaarneming?

Nee, Mud Masters draait om teamwork en saamhorigheid, net als bij de mariniers. Alleen als het specifiek staat aangegeven bij het event strijd je om wie de snelste man of vrouw is. Bij sommige evenementen is aangegeven dat bepaalde wedstrijdvakken in wedstrijdvorm starten. Hij deze startvakken gaat het wel om de tijd en zal er ook een tijdswaarneming zijn. 

Wat zijn de parkeerkosten?

De kosten van een dagkaart verschillen per evenement. Hou onze website (event info pagina) in de gaten voor de actuele tarieven.

Neem gepast geld mee! Het is namelijk niet mogelijk om te pinnen op of nabij de parkeerplaats.

Wat is het adres van de evenementenlocatie?

Op onze website vind je bij ieder evenement de adresgegevens en bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer van de locatie. 

Foto's en video's

Mag ik foto's of video's maken?

Op Mud Masters is het toegestaan om foto’s en video’s te maken. Wanneer je de foto’s of video’s voor andere (commerciële) doeleinden dan privé wilt gebruiken, kun je toestemming vragen bij de organisatie.
Het is niet toegestaan om met een drone te vliegen zonder (schriftelijke) toestemming van de organisatie.

Ik zie foto's van andere mensen op mijn persoonlijke pagina. Hoe kan dit?

De getoonde foto’s en video’s op jouw persoonlijke pagina zijn gemaakt binnen een bepaald tijdsframe. Jouw dappere mede Mud Masters die op dezelfde tijd op dezelfde plek waren, zijn hierdoor ook aan jouw persoonlijke pagina gekoppeld. Mooi bewijsmateriaal dat je niet de enige was die heeft afgezien!

Ik weet dat er meer foto’s van mij zijn gemaakt dan ik kan terugvinden op mijn persoonlijke pagina. Waar vind ik deze?

In dat geval ben je waarschijnlijk op de foto gezet door een enthousiaste hobbyfotograaf die niet bij Team Mud Masters hoorde en tot wiens foto’s wij geen toegang hebben. Alle foto’s die gemaakt zijn door officiële Mud Masters foto’s en video’s staan op jouw persoonlijke pagina.

Het foto/video systeem herkent mijn naam niet. Wat is het probleem?

In dat geval had je jouw ticket vóór de run waarschijnlijk niet op jouw naam gezet. Maar geen paniek! Je kunt je persoonlijke foto’s en video’s alsnog terugvinden door te zoeken op tijd of op je startnummer. Dit nummer staat op de enkelband die je tijdens jouw run droeg.

Wanneer staan de foto's online?

Gaaf dat je hebt deelgenomen aan Mud Masters! Alle foto’s worden verzameld en op onze website geplaatst, hier kunnen 2-3 dagen overheen gaan.

Daarna kun je ze opzoeken door je startnummer of je naam in te voeren.

Inschrijven en profiel

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Zolang de voorraad strekt is het mogelijk om je in te schrijven. De voorgaande edities waren snel uitverkocht, dus wees er snel bij! 

Hoe weet ik dat ik goed sta ingeschreven?

Je staat goed ingeschreven als je na de betaling van je ticket(s) een bevestigingsmail hebt ontvangen.

Kan ik van startserie wisselen?

Ja, het is mogelijk om van startserie te wisselen zolang een startserie nog niet vol is! Als je inlogt in jouw persoonlijke Mud Masters profiel kan je naast je ticket op een potlood klikken. Je komt dan in een scherm waar je de gegevens van je ticket kunt wijzigen en je ticket kan upgraden naar een andere afstand en een ander startvak kunt kiezen. Voer je een upgrade van je ticket uit? Dan wordt er aan het eind van de wijziging een betaling voor je upgrade gevraagd.

Ik kan helaas niet op de datum waarop ik ben ingeschreven, mag ik met mijn huidige ticket op een andere editie meedoen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. De tickets zijn persoons- en eventgebonden. Wel kun je je ticket aan iemand anders geven.

Welke Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op mijn (team-) inschrijving en onze deelname?

Onderaan onze homepage vind je een link naar de Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn op jullie inschrijving en deelname.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt. Wat moet ik doen?

Als je wilt inloggen op je profiel maar je weet je wachtwoord niet meer klik dan op
wachtwoord vergeten.

Ik wil een wijziging doorvoeren, hoe kan ik dit doen?

Ben je ingeschreven voor een van de Mud Masters edities in 2018 en wil je een wijziging in je ticket doorvoeren?  
Log dan in via je profiel en klik op de button ‘inschrijving aanpassen’. 

Hoe, waar en wanneer ontvang ik mijn startbewijs?

Op vertoon van je e-ticket kun je op het evenement je fysieke startbewijs ophalen bij de ingang van het evenement.

Vanaf wanneer kan ik me inschrijven?

Op Facebook en in de nieuwsbrief wordt bekend gemaakt waneer het startschot voor de inschrijvingen wordt afgevuurd. Meld je snel aan voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, dan kan je het startschot niet missen.

Wat is de minimumleeftijd voor deelname?

Deelname aan ons Mud Masters parcours is mogelijk vanaf 18 jaar.

Ben je onder de 18 en wil je toch graag deelnemen aan een Mud Masters parcours? Kijk dan eens naar Mud Masters Family! Dit is een speciaal parcours waaraan iedereen vanaf 6 jaar mee mag doen! Dit is een parcours van 3KM met verschillende niveau’s in de obstakels. Iedereen (vanaf 6 jaar) mag deelnemen aan Mud Masters Family, maar onder de 11 jaar moet er iemand van 18 jaar of ouder – in bezit van een geldig ticket -mee. Ben je boven de 11 jaar, dan kan je sowieso meedoen aan Mud Masters Family en heb je geen begeleiding nodig. 

Vanaf 18 jaar kan er worden meegedaan aan het grotere parcours. 

Hoe kan ik ons team/bedrijf inschrijven?

Jullie gaan team builden, wat een goed idee! Er zijn drie manieren om in te schrijven: 

1. inschrijving per factuur (KvK-nummer nodig). Kies voor de optie ‘bedrijf inschrijven en betalen per factuur’. Je schrijft het team in, betaalt en regelt het verder met de deelnemers. Dit doen veel trainers/sportclubs die met groepen meedoen en een trainingspakket inclusief Mud Masters-deelname aanbieden. Als er later meer deelnemers bijkomen, kan een aanvullende bestelling gedaan worden.  

2. inschrijving individueel (betaling iDeal). Kies voor de optie ‘inschrijven’. Zorg er dan wel voor dat iedereen voor dezelfde startserie kiest, zodat jullie samen kunnen starten. Er kunnen dan extra tickets voor de startserie worden gekocht als er meer mensen willen meedoen.

3. inschrijving centraal door 1 persoon (betaling iDeal). Kies voor de optie ‘inschrijven’. Jij koopt het aantal tickets en na de betaling kan je aan ieder ticket een e-mailadres koppelen waardoor de deelnemers hun eigen ticket kunnen downloaden.  In het bestelproces kan je, na het accepteren van de algemene voorwaarden, aangeven hoeveel tickets je wilt kopen.

Let op! Alleen met de optie “inschrijving per factuur” wordt er een factuur gemaakt. Wanneer je via iDeal betaalt wordt er geen factuur gemaakt.

Hoe kan ik me inschrijven?

Leuk dat je meedoet! Via de event pagina’s op onze 
website kun je jezelf inschrijven. Waarschijnlijk neem je een vriend(in) mee of ga je met een grote groep, zorg dan dat jullie je inschrijven in dezelfde startserie.

Ik krijg een foutmelding als ik mij via de website probeer in te schrijven. Wat moet ik doen?

Foutmeldingen zijn vervelend, laten we dat voorop stellen. Soms zijn ze echter makkelijk verholpen. Probeer het bijvoorbeeld via een andere browser als je op technische problemen stuit, of op een andere computer. Mocht dit niet helpen, trek dan aan de bel en stel je vraag via het
contactformulier.

De tickets voor de gewenste startserie zijn uitverkocht, kan ik via marktplaats nog een ticket bemachtigen?

Nee, als een startserie als ‘uitverkocht’ op onze site staat, zijn er voor deze startserie geen tickets meer te koop. We raden je ten zeerste af om tickets te kopen via andere websites dan registration.mudmasters.com. Andere sites die kaartjes aanbieden zijn doorverkopers, waar je vaak een veel hoger bedrag betaalt en het risico loopt om ongeldige kaartjes te kopen.

Kan ik mijn inschrijving annuleren en restitutie ontvangen?

Wat balen dat je toch niet kunt deelnemen! Helaas is restitutie van het inschrijfgeld of het verplaatsen van tickets naar een ander evenement niet mogelijk, zie ook onze Algemene Voorwaarden. Wel kun je het startbewijs overdragen aan iemand anders door in te loggen op je Mud Masters profiel en op de pijl te klikken naast het ticket.

Kan ik mijn startbewijs aan iemand anders overdragen?

Kan je zelf niet meer meedoen aan Mud Masters en heb je iemand gevonden die je ticket wil overnemen? Dan kun je je ticket(s) overdragen door in te loggen op je 
Mud Masters profiel en op de forward knop naast het ticket te drukken. Op deze manier geef jij je ticket aan iemand anders. hij of zij wordt nu eigenaar van dit ticket en het ticket wordt uit jouw account verwijderd. 

Als de forward knop niet zichtbaar is (dit gebeurt vlak voor het evenement), dan kun je direct het e-ticket downloaden en is het mogelijk om de vervangende deelnemer met jouw persoonlijke ticket te laten deelnemen. 

Ik heb een ticket overgenomen van iemand, maar ik wil graag mijn eigen naam erop hebben: hoe doe ik dat?

Wanneer jij een ticket van iemand hebt overgenomen kan de oorspronkelijke ticket aan jou overdragen. Dit kan hij of zij doen doen door in zijn of haar persoonlijke profiel op de forward button naast het ticket te klikken. Let wel: we hebben geen zicht op verkopen via Marktplaats of Ticketswap en kunnen alleen de deelname garanderen als de inschrijving daadwerkelijk via onze site is gebeurd.

Het evenement is al bijna, maar nu kan ik mijn ticket niet meer personaliseren. Wat nu?

Vanaf 2 weken voor het evenement is het niet meer mogelijk om tickets voor Mud Masters via het persoonlijke Mud Masters profiel te personaliseren, over te dragen of te wijzigen.

Twee weken voor het evenement worden alle ongepersonaliseerde tickets beschikbaar gemaakt voor download. De ongepersonaliseerde tickets hebben de naam van de koper gekregen. De koper kan nu alle tickets downloaden in zijn of haar persoonlijke Mud Masters profiel. Na afloop van het event kunnen alle deelnemers hun foto’s zoeken via het nummer op hun enkelband, onthoudt het nummer van de enkelband dus goed! 

Wil je een ticket overdragen aan een nieuwe deelnemer? Zorg er dan voor dat de persoon die jou vervangt in het bezit is van jouw e-ticket. Hiermee kan hij of zij zich op de dag van het evenement melden bij de startnummerbalie waar het e-ticket gescand wordt en je vervanger het startbewijs ontvangt. 

Is het mogelijk om een deelnemer/team te annuleren en welke kosten zijn hieraan verbonden?

Helaas is het niet mogelijk om deelname te annuleren als je staat ingeschreven. Het is wel mogelijk om de e-tickets over te dragen aan een andere deelnemer. Dit kan gedaan worden via het persoonlijke profiel.

Als de forward knop niet zichtbaar is, dan kun je direct het e-ticket downloaden en is het toegestaan om de vervangende deelnemer met jouw persoonlijke ticket te laten deelnemen. 

Tot wanneer kan ik een wijziging doorgeven?

Tot ongeveer 1 week voor aanvang van het evenement kan je wijziging doorvoeren in jouw persoonlijke Mud Masters profiel. Kort voor aanvang van het evenement worden alle tickets (ook ongepersonaliseerde tickets) beschikbaar gemaakt voor een download.  Alle ongepersonaliseerde tickets hebben de naam van de koper gekregen en een unieke barcode. 

Na afloop van het event kunnen alle deelnemers hun foto’s zoeken via het nummer op hun enkelband, dus onthoud die goed! Wanneer jij inlogt in het 
persoonlijke Mud Masters profiel waarmee de tickets gekocht zijn kan je de tickets downloaden zodat jullie helemaal klaar zijn voor Mud Masters.

Hoe kan ik namen van deelnemers wijzigen in mijn team?

Je kan tickets toewijzen aan specifieke deelnemers in jouw persoonlijke profiel. Dit kan jij doen door op de button “ticket toewijzen” te klikken. Heb jij alle tickets al een specifieke deelnemers toegewezen en valt er iemand uit? Stuur ons dan een mailtje op service@mudmasters.nl en geef aan welke deelnemer er uitvalt. Wij zullen dit ticket dat voor jou ontkoppelen zodat jij deze kan toewijzen aan de nieuwe deelnemer.

Mijn vrienden doen mee in een volle startserie, kan ik er nog bij?
Is de startserie van je vrienden vol en wil je samen met hen starten? Of sta jij al ingeschreven in een volle startserie, maar willen er nog vrienden mee? Geen probleem! Schrijf de nieuwe deelnemer(s) in een andere startserie van dezelfde afstand en op dezelfde evenementdag in, en ga samen van start in de startserie met de laatste starttijd. Je hoeft ons niet te informeren over de geplande overstap.

Na jouw run

Ik ben mijn finishshirt vergeten op te halen. Kan ik een shirt nagestuurd krijgen?

Waarschijnlijk was je in totale extase dat je de finish had bereikt en ben je meteen naar de bar gerend, zoiets? Begrijpelijk, maar we kunnen na afloop helaas geen shirtje meer opsturen. Doe gewoon nog een keer mee!

Mijn finishshirt past niet. Kan ik deze ruilen voor een shirt in een andere maat?

Ben je zo gespierd van al het trainen dat het shirt niet meer past en wil je een andere maat dan je besteld hebt? Je kunt op de dag zelf proberen je shirt te ruilen. We kunnen het echter niet garanderen, omdat we een beperkte ruilvoorraad hebben ingekocht. Helaas sturen we geen shirts op na afloop van het evenement.

Ik ben iets verloren, wat nu?

Oh wat balen! Als je er tijdens het evenement al achter komt, meld je dan bij de check-in. Hier verzamelen we alle gevonden voorwerpen. Kom je er later achter, neem dan contact met ons op. Let wel: natte/vieze spullen worden over het algemeen niet bewaard!

Resultaten Weeze 2018

Parcours en Obstakels

Uit welke afstanden bestaat het parcours?

Er is een 5-, 6-, 10-, 12-, 18- en 42 kilometer-parcours. Op het 5-, 6-, 10-, 12- en 18 kilometer-parcours leggen deelnemers één unieke ronde af. Het 42 kilometer-parcours is opgebouwd uit één ronde van 18 kilometer en twee rondes van 12 kilometer. Sinds 2015 bieden we een keer per jaar ook een langere uitdaging aan zoals een 9 hours of 24 hours parcours, 24 uur lang doorbikkelen!

Uit welke hindernissen is het parcours opgebouwd?

Het parcours bestaat altijd uit een combinatie van hindernissen die je hardloopconditie testen, je allround fitheid, je bovenlichaam en arm- en beenkracht. Tijdens elk evenement worden er nieuwe hindernissen geïntroduceerd. Op de 
parcourspagina op onze website krijg je een indruk van de mogelijke obstakels en hindernissen.

Mag ik één of meerdere hindernissen overslaan?

Dat mag. Jij bent baas over jóuw parcours. In de wedstrijdgroep mag je geen hindernissen overslaan, daar draait het immers om de snelste tijd.

Hoe hoog is de waterspronghindernis ‘Splash Jump’?

De Splash Jump is ongeveer 4 meter hoog.

Moet ik kunnen zwemmen om te kunnen deelnemen aan Mud Masters?

Wanneer je mee doet aan de Mud Masters Family Edition is een zwemdiploma niet verplicht. Het parcours is zo gebouwd dat kinderen niet door water gaan wat dieper is dan ong. 50 cm. 

Wanneer je deelneemt aan een andere afstand is zwemvaardigheid een vereiste. Het parcours bestaat uit een aantal waterhindernissen.  Er zijn wel alternatieve paden, maar deelname blijft op eigen risico.

Is Mud Masters een wedstrijd met tijdswaarneming?

Nee, Mud Masters draait om teamwork en saamhorigheid, net als bij de mariniers. Alleen als het specifiek staat aangegeven bij het event strijd je om wie de snelste man of vrouw is. Bij sommige evenementen is aangegeven dat bepaalde wedstrijdvakken in wedstrijdvorm starten. Hij deze startvakken gaat het wel om de tijd en zal er ook een tijdswaarneming zijn. 

Veiligheid

Zijn er EHBO-posten op het evenemententerrein?

Uiteraard! Er is een vaste EHBO-post in het start-/finishgebied en er zijn EHBO’ers op het parcours om direct medische hulp te kunnen verlenen indien nodig. Zij staan in direct contact met onze parcoursmarshalls die continu zicht houden op eventuele calamiteiten op het gehele parcours.

Wat is de minimumleeftijd voor deelname?

Deelname aan ons Mud Masters parcours is mogelijk vanaf 18 jaar.

Ben je onder de 18 en wil je toch graag deelnemen aan een Mud Masters parcours? Kijk dan eens naar Mud Masters Family! Dit is een speciaal parcours waaraan iedereen vanaf 6 jaar mee mag doen! Dit is een parcours van 3KM met verschillende niveau’s in de obstakels. Iedereen (vanaf 6 jaar) mag deelnemen aan Mud Masters Family, maar onder de 11 jaar moet er iemand van 18 jaar of ouder – in bezit van een geldig ticket -mee. Ben je boven de 11 jaar, dan kan je sowieso meedoen aan Mud Masters Family en heb je geen begeleiding nodig. 

Vanaf 18 jaar kan er worden meegedaan aan het grotere parcours. 

Welke veiligheidsmaatregelen treffen jullie?

Ons team bestaat onder andere uit een uitgebreide veiligheidsorganisatie. Er wordt voorafgaand aan elk evenement een risico-analyse gemaakt. Op basis hiervan worden, indien nodig, gepaste veiligheidsmaatregelen getroffen. Ook tijdens de run wordt de veiligheid continu actief bewaakt door een groot team van veiligheidscoördinatoren.

Daarnaast zijn er op het festivalterrein en parcours meerdere EHBO-posten waar je terecht kunt voor hulp bij open wonden, vuil in je ogen of andere klachten.

Verder laten wij ons door instanties informeren over de waterkwaliteit op het parcours. Desondanks brengt open water altijd risico’s met zich mee.

Als je klachten hebt na je run raden we je aan contact op te nemen met je huisarts.

Moet ik kunnen zwemmen om te kunnen deelnemen aan Mud Masters?

Wanneer je mee doet aan de Mud Masters Family Edition is een zwemdiploma niet verplicht. Het parcours is zo gebouwd dat kinderen niet door water gaan wat dieper is dan ong. 50 cm. 

Wanneer je deelneemt aan een andere afstand is zwemvaardigheid een vereiste. Het parcours bestaat uit een aantal waterhindernissen.  Er zijn wel alternatieve paden, maar deelname blijft op eigen risico.

Welke maatregelen worden er getroffen bij extreme weersomstandigheden??

Als de weersomstandigheden daarom vragen, worden er aanpassingen aan het parcours verricht. Bij extreme weersomstandigheden is het mogelijk dat we het event moeten pauzeren of afgelasten. Daarvan word je uiteraard op de hoogte gehouden per mail. De veiligheid van de deelnemers en toeschouwers is onze prioriteit.

Wat kan ik als deelnemer zelf doen om mijn veiligheid en die van mijn mededeelnemers te waarborgen?

Het kan gebeuren dat je het koud krijgt. Als je merkt dat je lijf niet meer opwarmt na een stuk hardlopen en je het zo koud hebt dat je heel erg rilt, meld je dan bij de organisatie zodat we je kunnen helpen. Er zijn warme dranken, aluminium dekens en tenten.

Spring niet in het water als je niet weet hoe diep het is. Bij de Splash Jump en Flyer is het water zeer diep. Duiken en head first gaan zijn hier
niet toegestaan.

Het parcours bestaat uit verharde en onverharde paden en wij raden je aan om goede schoenen te dragen. Schoenen met noppen (voetbalschoenen) en spikes zijn verboden, hiermee kun je andere deelnemers verwonden. Het is verplicht om schoenen te dragen bij deelname. Deelname op blote voeten is niet toegestaan!

Voorkom dat je water binnenkrijgt. Gebeurt dit toch en krijg je na de run klachten, ga dan even langs de huisarts.

Spoel jezelf goed af bij onze afspoelinstallatie na de finish en bescherm jezelf tegen de zon met de juiste kleding en/of zonnebrand.

In de bosgebieden op het parcours kunnen teken voorkomen. Check jezelf en elkaar na de run op teken.

Let op het parcours ook op je mededeelnemers en waarschuw de organisatie als je ziet dat andere Mud Masters hulp nodig hebben. Er lopen tientallen parcoursmarshalls rond die je altijd kunt aanspreken en die in direct contact staan met onze veiligheidscoördinatoren.